Jakó Edit vagyok, egy Nyíregyházán élő anya, feleség, háziasszony és alkotókedvű kézműves.

A művészetek iránti fogékonyságom már gyermekkoromban megnyilvánult, mindig imádtam festeni, rajzolni, végül rajztanári diplomát szereztem, hogy ezeket hivatásszerűen is űzhessem. Az élet azonban mást hozott, rajztanárként nagyon keveset dolgoztam. De a kézműveskedés mindig lételemem volt.

Reklámgrafikusként dolgoztam, majd 2011-ben Kreatív hobbyboltot nyitottam, ahol számtalan dekupázs technikával készített ajándék került ki a kezem alól, felnőtteknek, gyerekeknek dekupázs foglalkozásokat tartottam.
Már több alkalommal kaptam bútor méretű ládák festésére, díszítésére megbízást, de 2015 elején konkrétan bútorfestésre kértek fel. Az általam eddig használt anyagoknál és technikáknál valami minőségibb megoldást kerestem. Néhány napos kutatás után rátaláltam az Annie Sloan Chalk Paint krétafestékre, amely akkoriban került be az országba, így még csak kevesen ismerték.

Azon szerencsés emberek között tudhatom magam, akik nemcsak használják, hanem értékesítik és népszerűsítik is ezt a hihetetlenül jól kitalált és megalkotott festékcsaládot. Nem sokkal azután, hogy elkezdtem dolgozni ezzel a festékkel, eldöntöttem, hogy szeretném forgalmazni is. Ennek viszont volt néhány igen komoly feltétele. Önálló üzlet, ahol csak ezt a terméket lehet árulni, komoly pályázati anyag összeállítása, amit Angliában bírálnak el. Első pillanatban ez lehetetlennek tűnt. Aztán családi összefogással tíz nap alatt, rengeteg munkával egy 17 m2-es irodából Vintage teraszt varázsoltunk. Ez lett a BútorFaló Látványműhely.

belulrol07

Nagyon büszke vagyok a kis műhelyemre, mert itt minden ami látható, saját kezűleg készült.
Ezután néhány hosszú, várakozásteli nap következett, amíg megjött a döntés: elfogadták a pályázatomat és 2015. június elejétől Annie Sloan Stockist lettem. Leírhatatlan volt az érzés …

2017 decemberében egy nagy álmom vált valóra: elkezdtem az új, nagyobb Bútorfaló Látványműhelyem átalakítását, festését, berendezését, amit végül 2018. január közepén nyitottam meg.

Ha Nyíregyházán jársz, feltétlenül nézz be hozzám, szeretettel várlak!

Mi is az Annie Sloan Chalk Paint?
1990-ben egy Angol hölgy kitalált egy olyan festéket, amellyel könnyen, gyorsan, bárki, egy hétköznapi háziasszony is át tudja festeni otthon a bútorait.
Azokat a régi, kissé megviselt, már nem divatos bútorokat, melyektől nem szívesen válunk meg, mert kedvesek számunkra. De ugyanakkor nem is tesszük be a szobánkba, így kikerülnek a garázsba, padlásra. Mindenkinek vannak ilyen bútorai. Sokszor látunk bolhapiacokon, lomtalanításokban is olyan darabokat, amikből kis fantáziával különlegességeket varázsolhatunk…
Ekkor kell elővenni ezt a krétafestéket, az Annie Sloan Chalk Paint-et és a portalanított felületet átfesteni, vékony Wax (viasz) réteggel átkenni és a régi bútor új ruhában, új életre kel.
Nemcsak öreg, hanem modern bútorok átalakítására is kiválóan használható az Annie Sloan Chalk Paint. Nem tetszik a színe, sötétebb vagy éppen világosabb illene a lakásba? Nem kell lecserélni, fillérekért eladni a szekrénysort, konyhabútort, étkezőasztalt. A megfelelő szín kiválasztása után, nekünk tetsző stílusban, mely lehet koptatott, vintage vagy modern az egész lakás új, egységes külsőt kap.
Az Annie Sloan Chalk Paint szinte minden felületre tapad (fa, fém, laminált, lakkozott felületek). Festés előtt nem kell csiszolni, alapozni. Ezzel rengeteg időt és munkát spórolunk meg. Egyszerűen csak el kell kezdeni festeni. A festék vízbázisú, az ecsetek könnyen vízzel kimoshatóak, és a legfontosabb: a festéknek nincs szaga, így a lakásban festett bútoroknak nem lesz napokig elviselhetetlen oldószeres szaga!

Annie Sloan-al

Rövid, egy-két órás száradási idő után már a védelmet biztostó wax réteget is rákenhetjük. Ezzel vízállóvá, takaríthatóvá válik a felület és selymes tapintású lesz.
Ilyen egyszerűen lesznek a régi, kidobásra ítélt bútoraink otthonunk legszebb díszei.

A BútorFaló Látványműhelyben folyó munka elsősorban négy tevékenység köré fonódik.

1. Az Annie Sloan Chalk Paint festék 37 színárnyalata és a Wax is megvásárolható nálam. Legnépszerűbbek a világos színek, főleg a fehér.
2. Szívesen vállalom megrendelésre bútorok, tárgyak festését, antikolását. A kisebb darabokat be szokták hozni a műhelyembe, nagyobb szekrény, konyhabútor átfestését a helyszínen készítem el. De cégtáblákat, krétatáblákat, egyedi dekorációkat is festek.
3. Eladásra is készítek szép, régi bútorokat felújítva. A műhelyben látható darabok egy része is megvásárolhatók.
4. Rendszeresen tartok Bútorfestő foglalkozásokat azoknak, akiknek csak egy kis bátorítás kell, hogy otthon egyedül is belevágjanak a bútoraik átfestésébe.

Egyszóval ez a festék a régi, kopott vagy egyszerűen csak megunt lakberendezési tárgyak átváltoztatásának új dimenzióját nyitotta meg előttem. Azóta megszállottja vagyok a bútorok festésének és elkötelezett híve az Annie Sloan Chalk Paint festéknek!

Bátran ajánlom mindenkinek, hogy kipróbálja ezt a kiváló festéket, mely megvásárolható személyesen a Bútorfaló Látványműhelyben Nyíregyházán, vagy webáruházunkbank: www.butorfalo.hu . Minden érdeklődőt szeretettel várok a Bútorfestő foglalkozások egyikén vagy csak ha erre jár, nézzen be hozzám a Műhelyembe. Ha mindennek a nagy távolság lenne akadálya, kövessd munkáimat a Facebookon, a BútorFaló oldalamon.