Ez az érdekes formájú bútor egy sárga falú, középbarna padlójú előszobában állt, szinte beleolvadva környezetébe.

20151124_170649

 Otthon a gazdája sokat gondolkodott rajta, milyen színű is legyen és amikor behozták a műhelyembe, rögtön megszületett a döntés, pont olyan, mint a műhelykomódom: a vízszintes felületek maradjanak eredeti barnák, a többi részt pedig hasonló stílusban megfesteni.

komod_utana

 Első lépésként az Annie Sloan Chalk Paint Olive színét vittem fel alapnak.

Száradás után még egy vékony réteg Olive színt kentem a felületre. Majd a még nedves festékbe a  Chateau Grey (egyik kedvenc színem 🙂 ) és az Old White színekkel húztam “csíkokat”  és az ecsettel finoman belemostam az Olive színbe. Néhány helyen egy kis Arles színt is tettem bele. Ezt a festést csak szakaszosan lehet készíteni, ha egy oldallal készen voltam, jöhetett a következő. Aránylag gyorsan lehet haladni vele, nem szabad hagyni, hogy az alsó festékréteg, esetünkben az Olive szín megszáradjon, mert akkor nem lehet szépen összemosni a színeket.

A középső díszes résznél körben az Arles színnel dolgoztam. Teljes száradás után a Clear Wax következett, majd a Dark, de néhány helyen bővebben kenve. Ezzel emeltem ki a fiók, a lábak és a háttámla szép dombordíszeit.

Amikor eljöttek érte, hogy hazavigyék, a hölgy első mondata így hangzott: “Gyönyörű lett és pont olyan, mintha a komód kistestvére lenne …!” És valóban, olyan volt … 🙂