Ezek a cseresznyére pácolt lakkozott konyha frontlapok Budapest mellől érkeztek a műhelyembe.

Úgy beszéltük meg, hogy világos, bézs árnyalatú lesz és az éleket vissza kell csiszolni. Viszont amikor megláttam az ajtókat kissé felborult a terv, hiszen a felületén nem voltak élek, hanem gömbölyített volt a felszíne körben. De mivel már megbeszéltük, hogy fog kinézni, ezért a következő módon készítettem el a 21 darabból álló konyhabútort.

Az első réteget az Annie Sloan Chalk Paint Old Ochre színével festettem le. Ezután egy réteg Annie Sloan Chalk Paint Old White következett. Teljes száradás után csiszolás nélkül átkentem Annie Sloan Clear Wax-szal minden darabját.

Mondanom sem kell, ez a 21 db az egész műhelyemet belepte… 🙂

Ezután következett az antikolás. Hogy a felület kissé bézses árnyalatú legyen, így az összes részt bekentem egy világos wax keverékkel, amit úgy készítettem el, hogy 1 rész  Annie Sloan Dark Wax-ot 6 rész  Annie Sloan Clear Wax-al összekevertem. Így a bekent felület enyhén barnás árnyalatú lett. A mélyedésekbe kis ecsettel  Annie Sloan Dark Wax-ot húztam be. A gömbölyű részeken az éleket pedig egyenként  Annie Sloan Dark Wax-szal kis ecsettel festettem fel. Minden ajtón 20 vonás…

Már így darabokban is nagy volt a változás az eredeti bútorhoz képest. De az összeszerelés után készült fotók még engem is megleptek! Egy szép, világos, provanszi stílusú konyhát láttam…!

Érdemes belevágni … a képek magukért beszélnek. 🙂