Megbízást kaptam, hogy egy kislányos szobát változtassak át nagylányossá.

A megrendelő kérése az volt, hogy a meglévő berendezésekből és kiegészítőkből a lehető legtöbbet hagyjak meg. Mindez kiváló alkalmat kínált arra, hogy a nemrégiben megjelent Annie Sloan Wall Paint falfestéket elsők közt próbálhassam ki Magyarországon!

elotte5

A fal színének a Paris Grey – szürke színt választottam, mert ez nagyon jól illik a már meglévő rózsaszín kiegészítőkhöz. Az eredetileg zöld színűre lazúrozott fenyőbútorokat pedig az Annie Sloan Chalk Paint Pure színű festékével terveztem átfesteni.

Nagy izgalommal kezdtem el a fal festését.

Amiket tapasztaltam: A festék száradás során sokat sötétedik, szép, karakteres színe lett. Nagyon gyorsan szárad, 30-40 perc. Nincs semmilyen kellemetlen szaga. Kiválóan fed 1 rétegben. Valóban mosható, könnyen tisztítható. Az Annie Sloan Wall Paint falfesték nagy, 2,5 l-es kiszerelése 36 m2-re elegendő. A szoba falfelülete is pont 36 m2 volt. A festés vége felé már nagyon aggódtam, hogy kevés lesz a festék … hát egy evőkanálnyi maradt belőle javítónak. Ezért azt tanácsolnám, ha ezzel a fantasztikus festékkel dolgoznátok, hogy az adott felületre kb. 10%-al több festékkel számoljatok. Így egészen biztosan elég lesz, hiszen a hengerben is marad egy kis festék. 🙂 A fal monoton szürkéjét a Decor Labor Pöttyös Panni stencilével tettem kicsit játékossá és nagylányossá,  a fehér pöttyök Annie Sloan Chalk Paint Pure színűek lettek.

kozben

A 12 m2-es szoba kifestésével gyorsan végeztem, mindössze két órát vett igénybe. És jöhettek a bútorok … na ez már jóval tovább tartott. A sok polcos elem miatt igen nagy volt a felülete, másrészt mivel fehérre festettem, sok helyen nem volt elég kettő réteg, így nagy részét háromszor kellett átfesteni. Waxolás után még így is néhány helyen “átlátszik” a fa eredeti erezete, de pont ettől maradt a bútor természetes és fa.

elotte2

A pöttyös stencilminta az ágy melletti kis asztalkán és a ventilátoros csillár lapátjain is visszaköszönnek. Mindkettőt szintén Annie Sloan krétafestékkel festettem át.

Alapos takarítás után helyére került minden … és a változás óriási!

Csupán a fal és a meglévő bútorok átfestésével, egy új nagylányos kanapéval és csillárral egy fantasztikus lányszobát sikerült alkotni, minimális anyagi ráfordítással.

Bízom benne, hogy sikerült jó ötleteket adnom, hogyan lehet egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan látványos stílusváltást kialakítani otthonunkban.

Ha bármiben segíthetek, keress nyugodtan a BútorFaló Látványműhelyemben, e-mailben vagy telefonon. 🙂