Ismét rattan bútort festettem át világos színűre. Ami a legfontosabb: a rattan kiválóan festhető az Annie Sloan Chalk Paint festékkel.

De amit a múltkor a rattanszékek átfestésénél is tapasztaltam, meglehetősen időigényes, sok türelem és kitartás kell hozzá … A végeredmény viszont, magáért beszél.

Az ilyen kisebb méretű bútorok átfestését, mindig felfordítva, lábakkal felfelé érdemes elkezdeni. Így mire a lábai megszáradnak, már talpra is lehet állítani és jöhet a felső rész festése. Az asztalt az Annie Sloan Chalk Paint Original színével, a székeket pedig Pure színnel festettem át. A festés befejeztével minden szögből, alaposan nézzük meg, hol maradtak ki még festetlen részek, mert azok bizony kimaradnak itt-ott. A festéket kettő, sok helyen három rétegben vittem fel, hogy a várt fedést elérjem a felületen.

Száradást követően jöhet a waxolás. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a rattan szálak közé is mindenhová jusson a waxból, illetve a szálak között meggyűlt waxot érdemes kitörölni, mert nem szép, ha közészárad.

20151209_153141

Na, mit szóltok hozzá?