Ezt a már festetlenül is gyönyörű tálalószekrényt szívesen megtartottam volna, de sajnos nem fér el a műhelyemben, így meg kellett tőle válnom.

20151010_125546

Szerencsére hamar gazdára lelt, így az új tulajdonos kérésének megfelelően készítettem el: tört fehér színűre és levendula mintával díszítve.

A szekrény maga nagyon jó állapotban volt, így az alsó részt belül nem festettem át, csak a benne lévő polcot, mivel az kicsit kopott volt.

20151111_115311

Először OTEX alapozóval átkentem a polc minkét oldalát, majd Boróka vastaglazúrral (paliszander) átfestettem. Ennek száradás után pont olyan színe lett mint a szekrény eredeti belső színe.

Kívülre az  Annie Sloan Chalk Paint Old White színét választottam. Ez a fehér szín egy kicsit szürkébe hajló, piszkos fehér. Az éleit nem kellett megkoptatni, így igyekeztem szép, egyenletes fehér színt adni neki a teljes felületen.

Ha közép- vagy sötétbarna bútort festünk világosra, sokszor a két réteg festék nem elég, én is három rétegben vittem fel a festéket a felületre.

A felső rész nyitott üveges részét belül is átfestettem, hiszen ez jól látható az üvegen keresztül.

A festett felület kb. 8 m2 volt és egy  liter Annie Sloan Chalk Paint  festéket használtam el.

Még az   Annie Sloan Clear Wax felvitele előtt akril festékkel, kézzel festettem a három alsó szekrényajtóra a levendulamintákat.

Nagy munka volt, néhány napot igénybe vett, de érdemes belevágni, mert a végeredmény gyönyörű lesz, mint ahogy az a képen is látható. 🙂